Van bevrijding tot overwinning

De Normandy Victory Museum is een nieuw historisch centrum gewijd aan de gebeurtenissen in de zomer van 1944 in het bos in la « Manche ». Het is gelegen in de gemeente Catz, in de buurt van Carentan-les-Marais, in Manche, provincie Normandië. In de directe omgeving van de invasiestranden van Omaha en Utah ligt ons museum op 30 minuten van de Amerikaanse begraafplaats Colleville-sur-Mer en op slechts 15 minuten van de Duitse begraafplaats in La Cambe.

De NVM is gebouwd op de locatie van het A-10 campagnevliegveld, gebouwd in juni 1944 door de Amerikanen om hun P-47 en P-38 jachtbommenwerpers toe te laten om e voortgang van hun land troepen zo dicht mogelijk te ondersteunen. Uniek tegelijk en complementair aan het toeristisch aanbod, opende het Normandy Victory Museum haar deuren in mei 2017.

Het Normandy Victory Museum zet zich in om een deel van zijn winst te doneren aan verenigingen die werken voor de nagedachtenis, zoals de Foundation van de Tweede Wereldoorlog.